flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Протокол № 8 від 29 квітня 2016 року

 Протокол № 8

навчання працівників Жмеринського міськрайонного суду

 

29 квітня 2016 року                                                                                                                На нараді присутні 26 працівників суду

                    План навчання:

 

1.      Про загальні положення ЗУ «Про державну службу».

2.      Про правовий статус державного службовця.

3.      Про запровадження в судді інформаційно-аналітичної системи кадри-WEB.

 

Слухали: Про загальні положення ЗУ «Про державну службу».

З доповіддю по даному питанню виступила керівник апарату суду Насоненко Т.А.

            В обговоренні питання взяли участь заступник керівника апарату Антал П.В., помічник судді Жаглюк Я.М., Кулішко О.В.

 

            Обговоривши дане питання слід відмітити, що ЗУ «Про державну службу» складається з 8 розділів які містять 38 статтей.

Цей Закон регулює суспільні відносини, які охоплюють діяльність держави щодо створення правових, організаційних, економічних та соціальних умов реалізації громадянами України права на державну службу. Він визначає загальні засади діяльності, а також статус державних службовців, які працюють в державних органах та їх апараті.

  

Нарада постановила: 

1.      Подану інформацію взяти до відома.

2.      Працівникам апарату суду дотримуватись вимог ЗУ «Про державну службу».

3.      Контроль за виконанням постанови покласти на керівника апарату Жмеринського міськрайонного суду Насоненко Т.А.

 

           Слухали: Про правовий статус державного службовця.

З доповіддю по даному питанню виступила керівник апарату  суду Насоненко Т.А.

В обговоренні питання взяли участь заступник керівника апарату Антал П.В.,  старший секретар суду Лукашова Н.М., помічник судді Мельник А.Г.

Обговоривши дане питання слід відмітити, що відповідно до ст. 1 Закону України «Про державну службу», державна служба в Україні - це професійна діяльність осіб, які займають посади в державних органах та їх апараті щодо практичного виконання завдань і функцій держави та одержують заробітну плату за рахунок державних коштів. Ці особи є державними службовцями і мають відповідні службові повноваження.

Відповідно до ст. 4 Закону України «Про державну службу», право на державну службу мають громадяни України незалежно від походження, соціального і майнового стану, расової і національної приналежності, статі, політичних поглядів, релігійних переконань, місця проживання, які одержали відповідну освіту і професійну підготовку та пройшли у встановленому порядку конкурсний відбір, або за іншою процедурою, передбаченою Кабінетом Міністрів України.

Регулювання правового становища державних службовців, що працюють в апараті органів прокуратури, судів, дипломатичної служби, митного контролю, служби безпеки, внутрішніх справ та інших, здійснюється відповідно до цього Закону, якщо інше не передбачено законами України.

Основними обов'язками державних службовців відповідно до ст. 10 Закону України «Про державну службу» є: додержання Конституції України та інших актів законодавства України; забезпечення ефективної роботи та виконання завдань державних органів відповідно до їх компетенції; недопущення порушень прав і свобод людини та громадянина; безпосереднє виконання покладених на них службових обов'язків, своєчасне і точне виконання рішень державних органів чи посадових осіб, розпоряджень і вказівок своїх керівників; збереження державної таємниці, інформації про громадян, що стала їм відома під час виконання обов'язків державної служби, а також іншої інформації, яка згідно з законодавством не підлягає розголошенню; постійне вдосконалення організації своєї роботи і підвищення професійної кваліфікації; сумлінне виконання своїх службових обов'язків, ініціатива і творчість в роботі.

Державний службовець повинен діяти в межах своїх повноважень. У разі одержання доручення, яке суперечить чинному законодавству, державний службовець зобов'язаний невідкладно в письмовій формі доповісти про це посадовій особі, яка дала доручення, а у разі наполягання на його виконанні - повідомити вищу за посадою особу.

Відповідно до статті 11 Закону України «Про державну службу», державні службовці мають наступні права: користуватися правами і свободами, які гарантуються громадянам України Конституцією і законами України; брати участь у розгляді питань і прийнятті в межах своїх повноважень рішень; одержувати від державних органів, підприємств, установ і організацій, органів місцевого та регіонального самоврядування необхідну інформацію з питань, що належать до їх компетенції; на повагу особистої гідності, справедливе і шанобливе ставлення до себе з боку керівників, співробітників і громадян; вимагати затвердження керівником чітко визначеного обсягу службових повноважень за посадою службовця; на оплату праці залежно від посади, яку він займає, рангу, який йому присвоюється, якості, досвіду та стажу роботи; безперешкодно ознайомлюватись з матеріалами, що стосуються проходження ним державної служби, в необхідних випадках давати особисті пояснення; на просування по службі з урахуванням кваліфікації та здібностей, сумлінного виконання своїх службових обов'язків, участь у конкурсах на заміщення посад більш високої категорії; вимагати службового розслідування з метою зняття безпідставних, на думку службовця, звинувачень або підозри; на здорові, безпечні та належні для високопродуктивної роботи умови праці; на соціальний і правовий захист відповідно до його статусу; захищати свої законні права та інтереси у вищестоящих державних органах та у судовому порядку.

Конкретні обов'язки та права державних службовців визначаються на основі типових кваліфікаційних характеристик і відображаються у посадових положеннях та інструкціях, що затверджуються керівниками відповідних державних органів у межах закону та їх компетенції.

 Нарада постановила: 

1.      Подану інформацію взяти до відома.

2.      Контроль за виконанням постанови покласти на керівника апарату Жмеринського міськрайонного суду Насоненко Т.А.

 

           Слухали: Про запровадження в судді інформаційно-аналітичної системи кадри-WEB.

З доповіддю по даному питанню виступила консультант з кадрової роботи Ковалишина К.А.

 

Обговоривши питання відзначили, що відповідно до наказу Державної судової адміністрації України від 03 вересня 2015 року № 163 у судах розпочата експлуатація інформаційно-аналітичної системи «Кадри-WEB» для забезпечення обліку суддів, державних службовців, службовців та інших працівників.

Наказом керівника апарату Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області від 04.09.2015 року № 38 о/д призначено відповідальну особою за ведення інформаційно-аналітичної системи «Кадри-WEB» консультанта з кадрової роботи Ковалишину К.А.

Для забезпечення особистого режиму доступу до системи  «Кадри-WEB» та захисту персональних даних консультантом з кадрової роботи використовується електронний ключ, який виданий Державною фіскальною службою України.

Система «Кадри-WEB» працює як окремий процес у середовищі  Microsoft Windows та використовує вікно Internet Explorer для відображення.

Консультант з кадрової роботи Ковалишина К.А. у системі  «Кадри-WEB» завела особові картки суддів та працівників апарату, а також створила штатний розпис суду. На даний час займається заповненням особових справ суддів та працівників суду.

 Нарада постановила: 

1.      Подану інформацію взяти до відома.

2.      Консультанту з кадрової роботи Ковалишиній К.А. вносити данні до підрозділів особових карток створених в системі «Кадри-WEB».

3.      Контроль за виконанням постанови покласти керівника апарату Жмеринського міськрайонного суду Насоненко Т.А.

 

Керівник апарату Жмеринського

міськрайонного суду                                                                                  Т.А. Насоненко

 

Секретар                                                                                                       К.А. Ковалишина