flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Протокол № 5 від 29 травня 2015 року

Протокол № 5

оперативної наради навчання працівників

Жмеринського міськрайонного суду

29 травня 2015 року

 

                                                                                       На нараді присутні 27 працівників суду. 

План навчання:

1.      Положення про організаційне забезпечення функціонування офіційного веб-сайту Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області.

2.      Вимоги до оформлення документів ДСТУ 4163-2003, затверджені наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003 року №55 при направленні з місцевих загальних судів судових справ та кореспонденції.

3.      ЗУ «Про захист персональних даних». 

Слухали: Положення про організаційне забезпечення функціонування офіційного веб-сайту Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області. 

            З доповіддю  по даному питанню виступила консультант з кадрової роботи Шпиль А.В. 

            В обговоренні питання взяли участь заступник керівника апарату Антал П.В., головний спеціаліст з ІТ Кармалюк А.А. 

            Обговоривши дане питання слід відзначити, що Положення про організаційне забезпечення функціонування офіційного веб-сайту Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області затверджено наказом керівника апарату Жмеринського міськрайонного суду  від  29 грудня 2012  року № 42 о/д

Положення визначає порядок організаційного забезпечення функціонування офіційного веб-сайту  у Жмеринського  міськрайонного суду Вінницької області.

Положення інформаційного наповнення офіційного Веб-сайту Суду у складі Веб-порталу «Судова влада України», визначає процедуру внесення, перевірки та опублікування інформації на офіційному Веб-сайті Суду в глобальній мережі передачі даних INTERNET.

Метою здійснення інформаційного наповнення веб-сайті є забезпечення гласності та відкритості діяльності  суду та забезпечення прозорості у роботі.

 Веб-сайт є офіційним засобом публікації інформації про діяльність Суду в мережі INTERNET, у зв'язку із чим до нього повинні застосовуватися такі ж обмеження та контроль щодо суті й форми представлення інформації, як і до друкованих видань. Публікуватись на веб-сайті може офіційна інформація, що не містить відомостей з обмеженим доступом.

У разі розміщення на веб-сайт інформації, отриманої з інших веб-сайтів мережі INTERNET, засобів масової інформації тощо обов'язково зазначаються джерела такої інформації (в т. ч. і повний шлях до джерела інформації в мережі INTERNET, засобів масової інформації тощо).

 Структура Веб-сайту затверджується наказом суду. Внесення змін до структури веб-сайту, назви його розділів (підрозділів), створення нових розділів (підрозділів) Веб-сайту здійснюється шляхом внесення змін у відповідний наказ суду.

Інформація, призначена для інформаційного наповнення Веб-сайту, має надходити лише від виконавця.

 Підготовку інформації для розміщення на веб-сайті здійснює відповідальний працівник суду Шпиль А.В. 

У разі наявності інформації для розміщення на Веб-сайті, виконавець за погодженням із керівником апарату суду, готує подання про її розміщення на Веб-сайті, керівник апарату суду здійснює перевірку та редагування наданої інформації протягом 2 робочих днів. Після перевірки та редагування надана інформація передається виконавцеві.

 За наповнення окремих розділів Веб-сайту можуть бути відповідальні кілька працівників. У цьому випадку відповідальність за виконання конкретного розділу (підрозділу, пункту) Веб-сайту несе працівник, який є  виконавцем заходу або відповідне питання належить до його компетенції.

Виконавець погоджує інформацію для розміщення на Веб-сайті, передбачену поданням, з іншими працівниками у разі, якщо таке погодження передбачено нормативними актами Суду або належить до компетенції цих працівників та обов'язково з координатором (якщо такий є).

 Після погодження тексту інформації, виконавець подає її на розгляд керівнику апарату суду, який контролює інформаційне наповнення Веб-сайту, для прийняття остаточного рішення.

Виконавець розміщує подані матеріали на Веб-сайті не пізніше двох робочих днів після їх подання.

Виконавцеві забороняється без погодження із керівником апарату суду розміщення на Веб-сайті текстів та матеріалів.

 Матеріали подаються виконавцем керівнику апарату в електронному вигляді в супроводі подання на розміщення інформації на Веб-сайті. Виконавець несе відповідальність за тотожність текстів, що подаються керівнику апарату в електронному вигляді.

 Матеріали, що подаються до розміщення на Веб-сайті, повинні мати такі складові:

назва розділу/підрозділу Веб-сайту; заголовок повідомлення; зміст повідомлення (у разі необхідності); обґрунтування необхідності розміщення;

текст повідомлення (якщо інформація, що необхідно розмістити, має великі обсяги подається у вигляді додатків);

назви файлів;

розмір, дата та час створення.

 У текстах повідомлень гіперпосилання на додатки (у випадку їх наявності) повинні бути виділені жирним шрифтом синього кольору.

 Текст повідомлення повинен бути відформатований та поданий шрифтом Verdana 9pt, також повинні бути відступи в абзацах.

Файл повідомлення повинен мати тип «Веб-сторінка з фільтром» (збережені за допомогою текстового процесору Microsoft Word) або простий HTML формат.

 Додатки, на які здійснюються гіперпосилання, подаються у форматі DOC, XLS тощо із зазначенням формату розміщення на сайті (DOC, XLS або PDF).

У назвах файлів допускаються тільки цифри, латинські літери та знак підкреслення.

 Подання інформації працівниками апарату суду для опублікування на Веб-сайті здійснюється в електронному вигляді через внутрішню мережу (мережу INTERNET) або, в разі неможливості використання мережі, на дискетах або інших електронних носіях.

Після розміщення матеріалів, поданих виконавцями для розміщення на Веб-сайті, керівник апарату робить відповідну відмітку про дату розміщення в поданні.

 

Нарада постановила:

 

1.      Подану інформацію взяти до відома.

2.      Відповідальним працівникам суду слідкувати за своєчасним розміщенням інформації на офіційному Веб-сайті суду.

3.      Контроль за виконанням постанови покласти на керівника апарату Жмеринського міськрайонного суду Насоненко Т.А.

 

Слухали: Вимоги до оформлення документів ДСТУ 4163-2003, затверджені наказом Держспоживстандарту України від 07.04.2003 року №55 при направленні з місцевих загальних судів судових справ та кореспонденції. 

            З доповіддю  по даному питанню виступила старший секретар суду Лукашова Н.М. 

            В обговоренні питання взяли участь помічник судді Гундерук Н.В., помічник судді Попеско Л.М., секретар суду Бондар С.В. 

            Обговоривши питання відзначили, що уся вихідна кореспонденція суду приймається, перевіряється і відправляється поштою або телеграфним зв’язком, факсом чи за допомогою інших засобів, які забезпечують фіксацію повідомлення про відправлення, або передається нарочним службою діловодства (відповідальним працівником чи відповідним структурним підрозділом) після її реєстрації в АСДС відповідно до Положення про АСДС.

Під час прийому від виконавців вихідних не процесуальних документів працівники служби діловодства (відповідальний працівник чи відповідний структурний підрозділ) обов’язково перевіряють:

-       наявність підпису на документі;

-      наявність віз співвиконавців на другому примірнику документа (за умови їх призначення);

-       зазначення повної поштової адреси;

-       наявність усіх додатків, зазначених у тексті документа;

-       відповідність кількості примірників документа кількості адресатів.

Відповідальним за правильність зазначення реквізитів на вихідних процесуальних документах є виконавець (відповідальний виконавець) документа.

Не допускається відправлення або передача документів без реєстрації в АСДС. Для кожного документа автоматично формується черговий порядковий вихідний номер.

Вихідний номер в листуванні, що стосується судових справ, повинен містити: номер, що сформований автоматизованою системою, та через дріб - номер провадження.

Вихідний номер у листуванні, що стосується інших документів, повинен мати такий формат: номер, що сформований автоматизованою системою, через дріб - номер номенклатурної справи суду, через дріб - рік.

Облік вихідної кореспонденції, що передається до поштового відділення, здійснюється службою діловодства, яка за допомогою АСДС готує реєстри для розсилання.

Другі примірники непроцесуальних документів із візами, на яких ставиться реєстраційна позначка, повертаються до відповідних підрозділів для зберігання згідно з номенклатурою справ.

Якщо документ надсилається декільком адресатам за списком, до служби діловодства надається необхідна кількість примірників документа та список розсилки із зазначенням адрес.

Документи, що надсилаються одночасно одному адресату, вкладаються в один конверт. На конверті проставляються реєстраційні номери всіх вкладених у конверт вихідних документів.

Відправку кореспонденції, пов'язану з діяльністю суду, забезпечує служба діловодства чи відповідальний працівник суду.

Вихідні процесуальні документи виготовляються згідно з вимогами державних стандартів.

Електронна копія процесуального документа зберігається в АСДС.

Офіційне листування, яке не стосується провадження у судових справах, може здійснюватися між судами, Державною судовою адміністрацією України та її територіальними управліннями, підприємствами, установами та організаціями, створеними Державною судовою адміністрацією України, за допомогою електронної пошти з офіційних електронних адрес відповідних установ шляхом обміну електронними документами, скріпленими електронним цифровим підписом.

 Нарада постановила: 

1.      Подану інформацію взяти до відома та використання в роботі.

2.      Контроль за виконанням постанови покласти на заступника керівника апарату Жмеринського міськрайонного суду Антал П.В..

 

            Слухали: ЗУ «Про захист персональних даних». 

            З доповіддю  по даному питанню виступив заступник керівника апарату Антал П.В. 

            В обговоренні питання взяли участь старший секретар суду Лукашова Н.М., помічник судді Попеско Л.М. 

            Обговоривши питання відзначили, що у ЗУ «Про захист персональних даних»  входить 30 статей, які регулюють правові відносини, пов’язані із захистом і обробкою персональних даних, і спрямований на захист основоположних прав і свобод людини і громадянина, зокрема права на невтручання в особисте життя, у зв’язку з обробкою персональних даних.

Закон поширюється на діяльність з обробки персональних даних, яка здійснюється повністю або частково із застосуванням автоматизованих засобів, а також на обробку персональних даних, що містяться у картотеці чи призначені до внесення до картотеки, із застосуванням неавтоматизованих засобів. 

Нарада постановила:

1.      Подану інформацію взяти до відома.

2.      Контроль за виконанням постанови покласти заступника керівника апарату Жмеринського міськрайонного суду Антал П.В.

 

  

В.о. керівника апарату Жмеринського

міськрайонного суду                                                                                  П.В. Антал   

       

Секретар                                                                                                      А.В.Козуб