flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Узагальнення стану роботи консультанта Жмеринського міськрайонного суду Коцюдим О.М. в частині формування бібліотечних фондів та забезпечення правовою інформацією суддів і працівників апарату суду

05 грудня 2013, 14:56

 

 

Узагальнення

стану роботи консультанта  Жмеринського міськрайонного суду Коцюдим О.М. в частині формування бібліотечних фондів та забезпечення правовою інформацією суддів і працівників апарату  суду

 

Даний аналіз проведено відповідно до плану роботи Жмеринського міськрайонного суду на друге півріччя 2013 року.

Наказом керівника апарату Насоненко Т.А. № 86 К від 12.07.2012 року Коцюдим Ольга Миколаївна прийнята на посаду консультанта Жмеринського міськрайонного суду.

Згідно посадової інструкції консультанта Жмеринського міськрайонного суду, затвердженої наказом керівника апарату суду № 37 о/д від 07.12.2012 року, встановленні єдині засади діяльності, обсяг посадових обов’язків та основні вимоги щодо їх виконання, права та обсяг відповідальності особи, яка займає посаду консультанта суду. Посадовою інструкцією на консультанта суду також покладено обов’язки по формуванню та обслуговуванню бібліотечного фонду суду.

Робота бібліотеки суду проводиться на підставі Положення про бібліотеку Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області затвердженого Наказом керівника апарату Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області   Насоненко Т.А. № 15 о/д  від  27 березня 2013 р. 

Головним завданням бібліотеки є забезпечення суду нормативно-правовими актами, спеціальною науковою літературою, матеріалами судової практики, а також для забезпечення інформаційно-аналітичних, науково-дослідних, освітніх потреб суддів та працівників апарату суду з метою підвищення якості судочинства.

Консультант суду Коцюдим О.М. щодо якісної роботи бібліотеки суду виконує такі функції :

-                   здійснює формування бібліотечного фонду відповідно до профілю роботи суду;

-                   здійснює зберігання та використання бібліотечних фондів відповідно до санітарно-гігієнічних вимог до нормативів розміщення документів;

-                   проводить обробку, каталогізацію, систематизацію та кодифікацію джерел бібліотеки, забезпечує суддів та працівників апарату суду правовою інформацією, інформує їх про нові джерела бібліотеки та зміни в чинному законодавстві;систематизує та аналізує матеріали, які містять правову інформацію;

-                   організовує обслуговування читачів, зокрема, надає допомогу в доборі потрібних документів;

-                   веде облік документів, які надходять до бібліотечного фонду або вибувають з нього;

-                   надає суддям та працівникам апарату суду доступ до бібліотечного фонду та довідково-інформаційних матеріалів і можливість користування ними згідно із встановленими вимогами;

-                   систематично здійснює контроль за своєчасним поверненням до бібліотеки виданих користувачам документів.

Бібліотеку Жмеринського міськрайонного суду консультант суду Коцюдим О.М. формує із наявних документально-інформаційних ресурсів суду: книг, збірників актів законодавства України, кодексів, коментарів роз’яснень, наукової літератури, матеріалів судової практики, нормативних документів, які приймаються органами державної влади, що є необхідними для якісного і об’єктивного здійснення правосуддя, а також з періодичних виданнях таких, як: «Урядовий кур’єр»; «Голос України»; «Юридичний  Вісник України»; «Закон і бізнес»; «Жмеринський Меридіан» та «Жмеринська газета».

Бібліотечний фонд Жмеринського міськрайонного суду зберігається в кабінеті консультанта суду, видання розташовані належним чином, систематизовані відповідно до дати видання та алфавіту, що полегшує пошук необхідної літератури.

Консультант суду Коцюдим О.М. постійно здійснює моніторинг змін в законодавстві, вихід статей, повідомлень  в періодичних виданнях, що стосуються судочинства  та оновлює ними бібліотечний фонд суду.

Усі зміни до кодексів та Законів України, ретельно вносяться до кодексів з позначкою “Контрольний”, а також передаються помічникам суддів, які вносять дані зміни до своїх кодексів та збірників законодавства самостійно.

Бібліотека суду відкрита для користування не тільки суддів та працівників апарату суду, а й для професійних юристів, що беруть участь у судочинстві, народних засідателів, присяжних, громадян.

Вся література бібліотеки суду видається на руки для ознайомлення, про що консультант фіксує в «Журналі реєстрації використованої літератури (кодексів, законів та ін.), працівниками та суддями Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області».

Користувачі бібліотеки можуть: користуватися усією необхідною літературою бібліотеки; отримувати консультаційну допомогу в пошуку та виборі джерел інформації; отримувати в тимчасове користування документи із фондів бібліотеки; виносити документи за межі бібліотеки, після внесення відповідного запису в «Журнал реєстрації використованої літератури (кодексів, законів та ін.), працівниками та суддями Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області».

Консультант суду здійснює контроль щодо дотримання користувачами бібліотеки правил користування бібліотекою та дбайливого ставлення до бібліотечних фондів.

Отже, відповідно до проведеного аналізу стану роботи консультанта Жмеринського міськрайонного суду можна стверджувати, що Коцюдим О.М. виконує свої обов’язки на належному рівні та відповідно до законодавства й посадової інструкції, дбає про культуру обслуговування користувачів та створює належні умови для використання бібліотечного фонду, надає допомогу в доборі потрібних документів.

 

 

 

     Керівник апарату суду                                                   Т.А. Насоненко