flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Регламент зборів суддів Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області

14 квітня 2014, 13:06

 ЗАТВЕРДЖЕНО

Рішенням зборів суддів Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області від 19.02.2014 року № 2

                                                                             

 

 

Регламент

зборів суддів Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області

 

 

Регламент зборів суддів Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області (далі - Регламент) розроблено на підставі положень частини третьої статті 114 Закону України «Про судоустрій і статус суддів», а також затвердженого Положення «Про збори суддів Жмеринського міськрайонного суду Вінницької  області».

Регламентом визначається порядок проведення зборів суддів Жмеринського міськрайонного суду Вінницької  області.

Регламент затверджується рішенням зборів суддів  Жмеринського міськрайонного суду Вінницької  області.

 

1. Загальні положення

 

1.1. Регламент зборів суддів Жмеринського міськрайонного суду Вінницької  області уточнює проведення засідання зборів та є невід'ємною частиною до прийнятого Положення «Про збори суддів».

1.2. Регламент  зборів суддів не може суперечити Закону України «Про судоустрій і статус суддів», а також затвердженого Положення від  19.02.2014 року  «Про збори суддів» .

1.3. Завданням Регламенту є врегулювання питань, що стосуються проведення безпосереднього засідання зборів суддів, що не врегульовані іншими нормативними актами.

1.4. При виникненні розбіжностей позицій в застосуванні цього регламенту пріоритетними є положення та норми чинного законодавства.

 

 

2. Порядок скликання зборів суддів

 

Збори суддів Жмеринського міськрайонного суду Вінницької  області скликаються відповідно до прийнятого Положення.

 

3. Порядок проведення підготовки до зборів суддів

 

3.1.Для розгляду на зборах суддів відповідальними за підготовку окремих питань подаються такі документи:

         -    проект орієнтованого порядку денного зборів суддів з визначенням доповідача з кожного питання;

         -   доповідна записка (довідка) з викладенням суті питання, обґрунтуванням пропозицій та відомостями про погодження (у разі необхідності), що вносяться за підписом особи, відповідальної за підготовку питання ;

         -    проект рішення зборів із кожного питання порядку денного, завізований відповідальними за підготовку питання особами;

         - список запрошених осіб;

         -    довідкові матеріали (узагальнення, матеріали перевірок, звіти, аналітичні довідки, пояснення, ухвали тощо), які безпосередньо стосуються порядку денного.

3.2. Пропозиції щодо включення питань до порядку денного зборів можуть надаватися голові суду, який здійснює підготовку зборів, а також безпосередньо головуючому на зборах.

 

4. Порядок обрання голови та секретаря зборів

 

  4.1.     У призначений час голова суду чи відповідальний за скликання зборів суддя оголошують про наявність кворуму ( більше половини суддів районного суду) та відкриття зборів.

  4.2.     Судді, які прибули на збори, за наявністю кворуму, пропонують і обирають відкритим голосуванням головуючого, який веде збори, та секретаря зборів для ведення протоколу.

  4.3.      Головуючий на зборах та секретар зборів вважаються обраними, якщо за кожного з них проголосувало більше половини суддів, присутніх на зборах.

 

5. Повноваження головуючого зборів

 

5.1. Головуючий на зборах:

  -   веде збори;

  -  оголошує орієнтовний порядок денний та регламент роботи засідання; проводить голосування щодо затвердження зазначених порядку та регламенту;

  -   забезпечує дотримання регламенту всіма присутніми на зборах;

  -   виносить на обговорення та організовує розгляд питань порядку денного;

  -   повідомляє про осіб, яких включено до списку для виступу;

  -   надає слово для доповіді, виступу;

  -   оголошує наступного промовця;

  - оголошує перерви;

  -  створює рівні можливості суддям для участі в обговоренні питань, ставить питання на голосування, оголошує його результати; робить повідомлення; вживає заходів до підтримання порядку на зборах;

  -  закриває збори;

  -  здійснює інші повноваження, передбачені Законом, Положенням та Регламентом.

 

6. Права та обов'язки учасників зборів

 

6.1. Учасники зборів зобов'язані:

         -   поводити себе виважено;

         -   виявляти взаємну повагу;

         -   виконувати розпорядження головуючого та вказівки секретаря щодо додержання порядку на зборах;

         - дотримуватись суддівської етики;

         - дотримуватися встановленого зборами регламенту виступів;

         - не створювати інших перешкод для нормального проведення зборів.

 

7. Визначення порядку денного та регламенту

 

  7.1.   Порядок денний і регламент роботи засідання затверджуються після його відкриття шляхом відкритого голосування.

  7.2.    Кожен з учасників зборів вправі до початку голосування внести свої пропозицію про внесення доповнень чи змін до порядку-денного і ставити нові питання, якщо такі не потребують попереднього вивчення та підготовки згідно із ст. З  цього Регламенту.

 7.3. Питання вважається включеним до порядку денного, якщо за нього проголосувала більшість суддів із числа присутніх на зборах.

 

8. Обговорення питання порядку денного

 

  8.1.    Головуючий чи доповідач з визначеного питання доповідає зборам суть питання, що включене в порядок денний, в межах часу, встановленого регламентом засідання.

  8.2.     Після доповіді учасники зборів для уточнення певних моментів доповіді вправі за дозволом головуючого задавати доповідачу запитання.

  8.3.   Головуючий в разі потреби відкриває обговорення, на якому кожен з учасників зборів, записавшись на виступ, може виступити та роз'яснити власну позицію щодо вирішення питання.

 

9. Голосування та прийняття рішення

 

  9.1.      Після закінчення обговорення питання головуючий на зборах оголошує про закінчення розгляду питання і перехід до голосування.

  9.2.   Голосування та прийняття рішення проводиться як правило відкрито за відсутності осіб, запрошених на збори суддів. Цей порядок може бути змінено на таємне голосування за рішенням зборів.

   9.3.   Підрахунок голосів суддів, присутніх на зборах здійснює секретар зборів, або визначена зборами особа.

   9.4.   У випадку якщо збори суддів визнають за необхідне провести таємне голосування, створюється лічильна комісія, яка забезпечує виготовлення бюлетенів, на звороті яких головуючий на зборах ставить свій підпис, що скріплюється печаткою суду. У разі неможливості скріпити підпис на бюлетені печаткою на звороті бюлетенів вчиняються підписи головуючого на зборах, секретаря зборів та голови лічильної комісії. Після таємного голосування лічильною комісією складається протокол, який затверджується зборами суддів.

    9.5.   Рішення зборів суддів приймається більшістю голосів суддів, присутніх на зборах. У випадку відсутності більшості голосів рішення слід вважати неприйнятим.

    9.6.    За рішенням зборів допускається повторне голосування , якщо про це заявляє не менше трьох із присутніх суддів.

    9.7.   Прийняті рішення у необхідних випадках доводяться до відома осіб, запрошених на збори суддів.

    9.8.    Збори суддів можуть доручити секретарю зборів провести редакційні правки прийнятого рішення, не змінюючи його суті.

    9.9.     Прийняте рішення підписується головуючим на зборах суддів і є обов'язковим для суддів Жмеринського міськрайонного суду Вінницької  області та працівників апарату цього суду з моменту прийняття. Рішення зборів та протокол зборів є доступними для всіх суддів Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області для ознайомлення.

  9.10. У необхідних випадках рішення зборів суддів Жмеринського міськрайонного суду Вінницької  області направляється відповідним органам державної влади, органам місцевого самоврядування та посадовим особам, а також доводиться до відома засобів масової інформації. У цих випадках копія рішення протягом семи днів після його підписання надсилається відповідному органу чи посадовій особі, засобу масової інформації.

    9.11.   На зборах суддів секретарем зборів ведеться протокол. Одночасно в окремих випадках за рішенням зборів суддів може здійснюватися також фіксування технічними засобами.

    9.12.    Порушення умов регламенту може бути підставою для визнання прийнятих рішень незаконними.

 

10. Внесення змін та доповнень

10.1. Будь-які зміни і доповнення до Регламенту приймаються зборами суддів в такому ж порядку.