flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! Оголошення про початок функціонування трьох підсистеми (модулів) ЄСІТС.

06 жовтня 2021, 11:25

Рішенням Вищої ради правосуддя від 17.08.2021 №1845/0/15-21 було затверджено Положення про порядок функціонування окремих підсистем (модулів) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи (ЄСІТС).

Відповідно до п.2 параграфу 2 розд. 4 Закону України "Про внесення змін до Господарського процесуального кодексу України, Цивільного процесуального кодексу України, Кодексу адміністративного судочинства України та інших законодавчих актів" підсистеми (модулі) ЄСІТС починають функціонувати через 30 днів з дня опублікування Вищою радою правосуддя відповідного оголошення.

Оголошення про початок функціонування трьох підсистеми (модулів) ЄСІТС – "Електронний кабінет", "Електронний суд", підсистеми відеоконференцзв’язку було опубліковано Вищою радою правосуддя у газеті "Голос України" від 04.09.2021 № 168 (7668).

 

 

Таким чином, з 5.10.2021 починають офіційно функціонувати окремі підсистеми (модулі) Єдиної судової інформаційно-телекомунікаційної системи:

«Електронний кабінет»;

«Електронний суд»;

Підсистема відеоконференцзв’язку.

У зв’язку з цим з 05.10.2021 адвокати, нотаріуси, приватні виконавці, арбітражні керуючі, судові експерти, державні органи, органи місцевого самоврядування та суб'єкти господарювання державного та комунального секторів економіки, в обов'язковому порядку, реєструють офіційні електронні адреси в ЄСІТС, з початком функціонування підсистем (модулів) ЄСІТС відповідно до вимог процесуального законодавства (п.6 ст.6 Господарського процесуального кодексу України, п.6 ст.18 Кодексу адміністративного судочинства України, п.6 ст.14 Цивільного процесуального кодексу України).

Обов’язкова реєстрація офіційної електронної адреси в ЄСІТС відбувається за вебпосиланням – https://cabinet.court.gov.ua.

 

 

 

 

Пресслужба