flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулась зустріч з новим складом присяжних

10 лютого 2023, 13:51

10 лютого 2023 року в приміщенні Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області відбулася перша робоча зустріч з новим складом присяжних, яких було затверджено рішенням Жмеринської міської ради від 24 листопада 2022 року № 589 та рішенням Жмеринської районної ради від 9 грудня 2022 року.

Від імені суду в нараді прийняли участь керівник апарату суду Тетяна Насоненко, заступник керівника апарату суду Олександр Копитко та консультанта суду (по роботі з персоналом) Аліна Кармалюк.

Керівник апарату суду Тетяна Насоненко ознайомила присяжних з категоріями справ, що розглядаються за їх участю, а також з усіма правами, обов’язками і відповідальністю, визначеними чинним законодавством України.

Детально зупинилась на питанні виплати винагороди присяжним за час виконання ними обов’язків в суді.

Консультант суду по роботі з персоналом Аліна Кармалюк розповіла, що присяжні під час виконання своїх обов’язків в суді стають суб’єктами декларування. А тому до 1 квітня наступного за звітним роком присяжні зобов’язані подати декларацію особи, уповноваженої на виконання функцій держави або місцевого самоврядування, шляхом заповнення її на офіційному веб-сайті НАЗК.

Наприкінці зустрічі присяжним вручені службові посвідчення та інформаційні матеріали про здійснення правосуддя за участі присяжних.

 

Пресслужба