flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Суд взяв під варту особу, яка підозрюється в торгівлі психотропною речовиною

13 лютого 2023, 10:47

У суботу, 11 лютого 2023 року Жмеринським міськрайонним судом Вінницької області взято під варту жінку, яка підозрюється у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту, а також у незаконному збуті психотропної речовини – амфетаміну, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України

За даними слідства підозрювана придбала у невстановленої особи психотропну речовину – амфетамін, який зберігала за місцем свого проживання. У подальшому, під час проведення контролю за вчиненням кримінального правопорушення у формі оперативної закупівлі підозрювана, переслідуючи корисливий мотив та умисел направлений на незаконний збут психотропних речовин, незаконно збула за грошові кошти порошкоподібну речовину білого кольору, яка згідно із висновком судової експертизи матеріалів, речовин та виробів є психотропною речовиною – амфетамін, обіг якої обмежено.

Також підозрюваній визначено розмір застави у межах вісімдесяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 214720 грн.

Строк дії ухвали визначено до 12 квітня 2023 року.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювана може здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

Станом на 13.02.2023 відповідне судове рішення не набуло законної сили і може бути оскаржене в апеляційному порядку.

Крім того інформуємо, що відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба