flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Осіб, які підозрюються в торгівлі психотропними речовинами за попередньою змовою групою осіб - взято під варту!

13 лютого 2023, 12:02

У суботу, 11 лютого 2023 року Жмеринським міськрайонним судом Вінницької області взято під варту осіб, які підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 307 КК України, а саме у збуті психотропної речовини – амфетаміну, що вчинений повторно, за попередньою змовою групою осіб.

За даними слідства підозрювані діючи за попередньою змовою групою осіб, переслідуючи корисливий мотив та умисел направлений на незаконний збут психотропних речовин, придбали у невстановленої особи психотропну речовину – амфетамін і зберігали її, а в подальшому незаконно збули порошкоподібну речовину білого кольору за грошові кошти, яка згідно із висновком судової експертизи матеріалів, речовин та виробів є психотропною речовиною – амфетамін, обіг якої обмежено.

Строк дії відповідних судових рішень визначено протягом 60 днів з моменту затримання кожного із підозрюваних.

При обранні запобіжного заходу слідчим суддею було враховано обґрунтованість пред’явленої підозри та наявність ризиків, які дають достатні підстави вважати, що підозрювані можуть здійснювати дії, передбачені ст. 177 КПК України.

Кожному із підозрюваних визначено розмір застави у межах вісімдесяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 214720 грн.

Станом на 13.02.2023 відповідні судові рішення не набули законної сили і можуть бути оскаржені в апеляційному порядку.

Додатково інформуємо, що відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба