flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Жінку, підозрювану у торгівлі психотропною речовиною, взято під варту

15 лютого 2023, 11:13

14 лютого 2023 року Жмеринським міськрайонним судом Вінницької області взято під варту ще одну особу, яка підозрюються у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КК України.

За даними слідства підозрювана особа С., проживаючи в м. Жмеринка займалася незаконним придбанням, зберіганням та збутом психотропної речовини – амфетамін, обіг якої обмежено.

Слідчим суддею взято до уваги, що затримана С. обґрунтовано підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 307 КПК України, а також наявність ризиків здійснення підозрюваною дій щодо перешкоджання кримінальному провадженню та продовжити кримінальне правопорушення, у якому вона підозрюється.

За результатами розгляду клопотання слідчий суддя застосував до підозрюваної С. запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 днів з моменту затримання, а також визначив розмір застави у межах сімдесяти прожиткових мінімумів для працездатних осіб, що становить 187880 грн.

Приймаючи рішення про обрання підозрюваній С. запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою слідчим суддею враховано практику Європейського суду з прав людини, згідно якої тяжкість обвинувачення не є самостійною підставою для утримання особи під вартою, проте таке обвинувачення у сукупності з іншими обставинами збільшує ризик втечі настільки, що його неможливо відвернути, не взявши особу під варту.

Станом на 15.02.2023 судове рішення законної сили не набуло і може бути оскаржене в апеляційному порядку.

 

Додатково інформуємо, що відповідно до статті 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

 

 

Пресслужба