flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Відбулись збори суддів

25 квітня 2023, 11:46

24 квітня 2023 року в Жмеринському міськрайонному суді Вінницької області відбулись збори суддів на яких обговорювався проєкт Закону про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо вдосконалення окремих питань правового регулювання діяльності помічників суддів та деяких інших працівників апарату суду в частині виключення посади заступника керівника апарату суду.

Збори суддів вирішили:  

  1. Звернутись до Вищої ради правосуддя, Ради суддів України з проханням вжити заходів для виключення з проєкту змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо вдосконалення окремих питань правового регулювання діяльності помічників суддів та деяких інших працівників апарату суду (реєстр. № 9173 від 3 квітня 2023 року), змін до частини четвертої статті 155 Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII «Про судоустрій і статус суддів», якими її пропонується доповнити абзацом другим такого змісту: «У суді, в якому кількість штатних посад суддів є більшою десяти, може бути призначений один заступник керівника апарату суду, а у суді, в якому кількість штатних посад суддів є більшою тридцяти – не більше двох заступників керівника апарату суду».
  2. Звернутись до ініціаторів законопроєкту, народних депутатів України: Сергія Демченка, (IX скликання), Георгія Мазурашу (IX скликання), Володимира Ватраса (IX скликання), Сергія Вельможного (IX скликання) з проханням виключити з проєкту змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо вдосконалення окремих питань правового регулювання діяльності помічників суддів та деяких інших працівників апарату суду (реєстр. № 9173 від 3 квітня 2023 року), змін до частини четвертої статті 155 Закону України від 2 червня 2016 року № 1402-VIII «Про судоустрій і статус суддів», якими її пропонується доповнити абзацом другим такого змісту: «У суді, в якому кількість штатних посад суддів є більшою десяти, може бути призначений один заступник керівника апарату суду, а у суді, в якому кількість штатних посад суддів є більшою тридцяти – не більше двох заступників керівника апарату суду».

 

 

Пресслужба