flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Увага! У Жмеринському міськрайонному суді відбувся День відкритих дверей та відкриття Кімнати-музею історії суду

14 грудня 2016, 16:26

Напередодні професійного свята усіх працівників Феміди, у Жмеринському міськрайонному суді відбулося урочисте відкриття музейної кімнати. Дев’ятикласники НВК «ЗОШ І-ІІІ ст.- гімназія» завітали разом зі своїми вчителями до зали суду на День відкритих дверей.

Голова суду Любов Сенько ознайомила дітей з особливостями та інноваціями правосуддя. Зокрема, створено офіційний веб-портал «Судова влада України», на якому можна знайти всю інформацію про роботу суду, новини та події, доступ до єдиного державного реєстру судових рішень, призначені справи до розгляду, інформацію щодо сплати та повернення судового збору, зразки заяв та багато іншої корисної інформації. До головних інноваційних досягнень також можна зарахувати такі нововведення, як проведення судових засідань у режимі відеоконференції, електронна доступність та надсилання повісток викликів до суду SMS-повідомленнями.  Перерізавши символічну стрічку, працівники суду та школярі переступили поріг музейної кімнати, у якій розмістилися не лише документи суду різних років, але й фотосвітлини з історії суду та експонати. Керівник апарату суду Тетяна Насоненко детально розповіла історію суду, про персоналії та продемонструвала музейну колекцію. Дітям було цікаво почути рішення суду 1940-х років, коли за браком паперу судді були змушені ухвалювати рішення на різних бланках та навіть німецьких документах.
Любов Сенько наголосила, що відкриття музею в суді – це ще один крок до прозорості судочинства та співпраці з громадянами. «У такий спосіб ми хочемо показати, що суд може бути не лише каральним органом, але й нести виховну мету, навчати на прикладах з історії або відомих фактах», – наголосила Любов Юзефівна та побажала дітям вчити правознавство, вступати до юридичних
вузів, ставати адвокатами та суддями, і за жодних обставин не опинятися на лаві підсудних.

   

 

Прес-служба

Жмеринського міськрайонного суду