flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

15 березня 2017 року в Жмеринському міськрайонному суді відбувся День відкритих дверей

16 березня 2017, 15:37

Керівництво суду приділяє значну увагу вихованню у населення юридичної грамотності, обізнаності широкого кола громадськості як про судову владу в цілому, так і про роботу Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області безпосередньо.

Із цією метою 15 березня 2017 року у суді проведено День відкритих дверей для студентів Жмеринської філії  «Університету сучасних  знань».

Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, екскурсії Будинком Правосуддя та  музейної кімнати суду.

Розпочинаючи даний захід голова суду Сенько Любов Юзефівна повідомила студентів, що в  цей день  працівники суду відмічають 13-ту  річницю утворення Жмеринського  міськрайонного  суду Вінницької  області, відповідно до Указу Президента України «Про внесення змін до  Мережі та кількісного  складу суддів місцевих суддів» від 15 березня 2004 року № 328/2004,  яким серед інших  суддів  України було ліквідовано   Жмеринський міський та  Жмеринський районний суди.

Коротко ознайомила учасників заходу з діяльністю та структурою суду; інноваційними підходами до роботи, зокрема, можливістю проведення судових засідань у режимі відеоконференції та відправки учасникам процесу процесуальних документів в електронному вигляді в рамках проекту «Електронний суд», направлення судових повісток у вигляді SMS-повідомлення. Зазначила, що проведення таких заходів позитивно впливає на формування правосвідомості громадян та рівня довіри до суду. 

Суддя у  відставці, екс-голова  суду Ковальський Віктор Іванович, який був запрошений керівництвом  суду, розповів  про історію суду.

Судді суду Ольга Саландяк,  Петро Порощук та керівник апарату Тетяна   Насоненко  надали відповіді  на  запитання  студентів щодо категорії справ, які розглядаються судом, про правила поведінки громадян в суді, про вимоги  до зовнішнього  вигляду судді, терміну  зберігання архівних  справ та на інші.

Крім цього, довели до відома, що на офіційній веб-сторінці Жмеринського міськрайонного суду, в  будь-який  час,  можна  ознайомитись з інформацією про роботу суду, про новини  суду, про розгляд  справ та багато іншої  корисної  інформації.

Далі керівник апарату Тетяна Насоненко проведено   екскурсію приміщенням суду та  музейної  кімнати. 

        Студенти, залишаючи стіни будівлі правосуддя, були вражені роботою нашого суду, сподіваємося, що час проведений в Жмеринському  міськрайоннму  суді  сприятиме формуванню поваги до суду, підвищенню рівня правової культури, обізнаності про порядок захисту прав і свобод людини.