flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підведено підсумки роботи Жмеринського міськрайонного суду за 2017 рік.

27 лютого 2018, 07:22

    В лютому 2018 року в Жмеринському міськрайонному суді відбулися загальні збори суддів та працівників суду з підсумками роботи суду у 2017 році.

    З доповідями виступили голова суду Сенько Л.Ю., судді Порощук П.П., Саландяк О.Я., керівник апарату суду Насоненко Т.А..

    Голова суду довела до відома присутніх, що впродовж звітного періоду було розглянуто 3477 справ усіх категорій з них: 1 205 кримінальних справ, 1656 цивільних справ; 119 справ в порядку адміністративного судочинства; 988 справ про адміністративні правопорушення. В порівнянні з 2016 роком надходження всіх справ збільшилась на 5%.

   Оскаржених судових рішень за минулий рік було 216, 47 судових рішень скасовано вищою інстанцією та 42 судових рішення змінено. Від загальної кількості розглянутих справ оскаржено лише 6.2%.

   З визначених напрямків діяльності суду на 2017 рік Любов Юзефівна відзначила, що пріоритетними залишаються організація діяльності суду зі здійснення судочинства, покращення практичної діяльності працівників апарату суду, поліпшення матеріально-технічного забезпечення суду, також підвищення рівня організації обліково-статистичної роботи.

     Про оперативність розгляду кримінальних проваджень та причини недодержання розумних строків їх розгляду відповідно осіб, які утримуються під вартою, виступив суддя Порощук П.П., який довів до відома колег, що в переважній більшості забезпечується повний всебічний і об’єктивний розгляд кримінальних проваджень, в основному дотримуються вимоги процесуального закону. Акцентував увагу на кримінальних справах, які знаходяться на розгляді понад рік.

     Суддя суду Саландяк О.Я. виступила з інформацією щодо навантаження на суддів суду у 2017 році в порівнянні з 2016 роком. Вона зазначила, що збільшилось навантаження кримінальних справ та справ про адміністративні правопорушення, однак зменшилось навантаження з цивільних справ та у порядку адміністративного судочинства.

     Керівник апарату суду Насоненко Т.А. прозвітувала про свою роботу, та зазначила що на протязі року проводились навчання та оперативні наради з працівниками апарату суду, на яких обговорювались питання результати роботи апарату суду в частині якості заповнення всіх видів обліково-статистичних карток у КП « Д-3» та робота загальної канцелярії суду. Згідно з затвердженим планом роботи за 2017 рік, проведено 11 узагальнень щодо практики розгляду судом справ усіх категорій та роботи апарату суду. Протягом року підвищили кваліфікацію в Національній школі суддів 10 працівників суду. Пройшли практику – 9 осіб. На порталі «Феміда» дев’ять  працівників  апарату пройшли навчання за  допомогою засобів відеоконференцзв'язку та отримали відповідні сертифікати.

   З метою забезпечення реалізації принципів публічності та гласності правосуддя, позитивного іміджу судової установи на веб-сайті, висвітлюються основні напрямки діяльності суду, події та заходи, які відбуваються в суді, а також інформація відносно графіку розгляду справ.

    В  2017 році тричі проводились Дні відкритих дверей, в яких брали студенти Жмеринської філії «Університету сучасних знань», учні загально освітніх шкіл міста та району.

    Завершила збори голова суду Сенько Л. Ю. словами подяки за злагоджену та дружню роботу протягом року, побажала неухильно дотримуватися правил професійної етики, слідувати букві закону й керуватися принципом верховенства права, відновлювати довіру до судової влади, працювати разом над виявленням та можливими шляхами вирішення недоліків у роботі суду.

 

 

Прес-служба суду