flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

«День відкритих дверей» суд приймав гостей – учнів 9-х класів Почапинецької загальноосвітньої школи I-III ступенів

23 листопада 2018, 14:27

22 листопада 2018 року в рамках заходу «День відкритих дверей» до Жмеринського міськрайонного суду завітали учні 9 класу Почапенецької загальносвітньої школи та їх викладач Лавренчук Л.М.

 Програма проведення Дня відкритих дверей включала в себе екскурсію приміщенням суду: огляд робочих кабінетів, залів судових засідань, стендів з додатковою інформацією; ознайомлення з діяльністю суду, роботою суддів, працівників апарату суду, про судову реформу та нововведення у законодавстві з питань судоустрою та участь у судовому засіданні.

З вітальним словом виступила голова суду Сенько Любов Юзефівна розповіла про роботу Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області та судової системи загалом.

Голова суду розповіла учням про справи які розглядаються судом, про їх підвідомчість та особливості розгляду, ознайомила про особливості професії судді, поділилися власним баченням реалій суддівської роботи, з власного досвіду розповіла про судові справи, що скоєні неповнолітніми та застерегла від необдуманих кроків в молодому віці.

Крім того, учні мали змогу бути присутніми в судових засіданнях у кримінальних справах під головуванням голови суду Сенько Л.Ю.

Керівник апарату суду Тетяна Насоненко розповіла легенду про Феміду, як загальновизнаний символ правосуддя та зупинилась на історії її походження.

Також ознайомила присутніх з організацією роботи апарату Жмеринського міськрайонного суду Вінницької області, які вимоги до працівників апарату суду та яка відповідальність покладена на них, також розповіла про особливості проходження конкурсу на заміщення вакантних посад державних службовців, ознайомила учасників заходу з роботою канцелярії суду, де присутні дізналися про реєстрацію, рух документів, що надходять до суду та порядок роботи з ними в комп’ютерній програмі «Д-3», про порядок реєстрації справ різних категорій, порядок ведення обліково – статистичних карток, порядок звернення до виконання судових рішень. Провела екскурсію по приміщенню суду та до музейної кімнати, де розповіла про історію суду.

На завершення зустрічі учасники та організатори заходу обмінялись спільними сподіваннями на подальші зустрічі, а також сфотографувалися на пам'ять.

 

Прес-служба суду.