flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Громадські роботи за викрадення електричної зубної щітки.

24 жовтня 2019, 16:24

В серпні 2018 року близько 13:00 год., обвинувачений перебуваючи в приміщенні магазину який розташований в м. Жмеринка, у нього виник умисел спрямований на викрадення чужого майна, усвідомлюючи явну протиправність своїх дій, таємно, підійшов до прилавка, де із полиці викрав зубну щітку марки ТМ «Braun» моделі «DB4010 type 3444 Oral-B Pro – Expert», ринкова вартість якої відповідно до висновку судового експерта за результатами проведення товарознавчої експертизи, станом на момент вчинення крадіжки 07.08.2018, складала 387,25 грн.

Після вчинення даного кримінального правопорушення обвинувачений з місця його вчинення зник.

 Відповідальність за вчинення вказаного кримінального правопорушень, а саме    викрадення чужого майна (крадіжка) передбачено частиною першою статті 185 КК України карається штрафом від п'ятдесяти до ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від вісімдесяти до двохсот сорока годин, або виправними роботами на строк до двох років, або арештом на строк до шести місяців, або позбавленням волі на строк до трьох років.

Обвинувачений винуватим себе у вчиненні цього злочину визнав повністю. Пояснив, що  перебуваючи в  приміщенні магазину з полиці викрав електричну зубну щітку яку засунув собі під футболку. Потім взяв з полиці іншу зубну щітку та за яку не розрахувався, залишив її на касі покинувши приміщення магазину.  У вчиненому щиро розкаявся.  З вартістю викраденого згоден.

Призначаючи обвинуваченому покарання, суд враховував ступінь тяжкості вчиненого злочину, який є злочином середньої тяжкості, особу обвинуваченого.

Так, обвинувачений раніше не судимий, щиро розкаявся у вчиненому. Ці обставини суд відніс до обставин, які пом'якшують покарання.

09 вересня 2019 року Жмеринським міськрайонним судом Вінницької області винесено вирок, та призначено обвинуваченому покарання за частиною першою статті 185 КК України у виді громадських робіт на строк 240 ( двісті сорок ) годин.

 

Прес-служба суду.