flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До п’ятнадцяти років позбавлення волі засуджено чоловіка за вбивство.

24 жовтня 2019, 16:36

27 вересня 2018року, приблизно о 12 год., обвинувачений разом із потерпілою прийшли до приватного будинку громадянина Х, де всі зазначені особи почали спільно вживати спиртні напої.

В подальшому, приблизно о 14 год. в обвинуваченого виник конфлікт із потерпілою, оскільки остання, на його думку, вкрала належний йому мобільний телефон. В ході вищевказаного конфлікту обвинувачений перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, діючи з прямим умислом, наніс приблизно шість ударів ножем по тілу потерпілої, яка на той час сиділа на лаві у вищевказаному будинку. Разом з цим, один із шести нанесених обвинуваченим ударів був небезпечним для життя в момент його заподіяння.

Після цих подій, 08.10.2018 перебуваючи в Комунальній установі «Жмеринська центральна районна лікарня»  потерпіла померла внаслідок тілесних ушкоджень, які вона отримала за вищевказаних обставин.

Суд кваліфікував дії обвинуваченого за частиною другою ст.121 КК України, так як він вчинив умисне тяжке тілесне ушкодження,  небезпечне для життя в момент заподіяння, що спричинило смерть потерпілого.

Обвинувачений  винуватим себе у вчиненні цього злочину не визнав  та відмовився давати покази.

16 вересня  2019 року Жмеринським міськрайонним судом Вінницької області винесено вирок, та призначено обвинуваченому покарання за частиною другою статті 121 КК України у виді 9 (дев’яти) років позбавлення волі.

Відповідно до частини четвертої ст.70 кримінального кодексу України за сукупністю злочинів за цим вироком та вироком  Вінницького міського суду Вінницької області від 17 квітня  2019 року остаточно призначити покарання у виді п’ятнадцяти   років позбавлення волі.

 

Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений протягом 30 днів до Вінницького апеляційного суду.

 

 

Прес-служба суду.