flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

Підробка документа, стаття і покарання.

11 листопада 2019, 16:16

24 квітня 2019 року працівниками СРПП Жмеринського ВП ГУНП у Вінницькій області під час несення служби біля села Станіславчик Жмеринського району, був зупинений автомобіль марки «ВАЗ 2103» під керуванням  громадянина К. який з метою введення в оману працівників поліції щодо наявності в нього права керування автомобілем, пред’явив підроблене посвідчення водія з відкритою категорією «В», яке не відповідає зразкам аналогічних бланків посвідчення водія, що перебувають в офіційному обігу на території України, так як виготовлений не у відповідності до вимог, які пред’являються до даного виду документу.

Своїми діями громадянин К підозрюється у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною четвертою  статті 358 КК України, тобто використання завідомо підробленого документа

 

Довідково: Стаття 358. Підроблення документів, печаток, штампів та бланків, збут чи використання підроблених документів, печаток, штампів.

  1. Використання завідомо підробленого документа - карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.

 

В судовому засіданні обвинувачений вину визнав, розкаявся у скоєному, також повідомив що дане посвідчення він замовив через інтернет-ресурс у невідомого йому чоловіка, та за виготовлення даного посвідчення заплатив кошти у сумі 5200 (п’ять тисяч двісті) гривень. Отримавши посвідчення подія та знаючи що воно має ознаки підробки почав їздити на автомобіля та заробляти на проживання кошти.

11 жовтня 2019 року Жмеринським міськрайонним судом Вінницької області винесено вирок, та призначено обвинуваченому покарання за частиною четвертою статті 358 КК України у виді штрафу в розмірі п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян, тобто 850 (вісімсот п’ятдесят) гривень.

 

Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений протягом 30 днів до Вінницького апеляційного суду.

 

Прес-служба суду.