flag Судова влада України

Отримуйте інформацію лише з офіційних джерел

Єдиний Контакт-центр судової влади України 044 207-35-46

До трьох років позбавлення волі засуджено чоловіка за крадіжку та незаконне проникнення у житло.

12 червня 2020, 15:13

На початку січня 2020 близько 17:00 год., обвинувачений перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, знаходячись на одній з вулиць у м. Жмеринка Вінницької області, скориставшись темною порою доби та відсутністю сторонніх осіб, які б могли бути свідками його протиправних дій, шляхом віджиму рухомої частини пластикового вікна та переслідуючи мету на таємне заволодіння чужим майном, незаконно проник до житлового будинку, що належить громадянину «Т», звідки таємно, умисно, повторно вчинив крадіжку продуктів харчування, напоїв та предметів побутового вжитку, ринкова вартість яких становить 702,96 грн. З викраденим майном обвинувачений з місця скоєння злочину зник.

Того ж дня близько 20:00 год., обвинувачений знаходячись на одній з вулиць у м. Жмеринка Вінницької області, скориставшись темною порою доби та відсутністю сторонніх осіб, які б могли бути свідками його дій, діючи таємно, умисно, переслідуючи мету на незаконне проникнення до житла особи, всупереч вимогам ст.30 Конституції України, ст. 12 Загальної декларації прав людини, яка прийнята і проголошена Резолюцією 217 А (ІІІ) Генеральної Асамблеї ООН від 10 грудня 1948 року та ст.17 Міжнародного пакту про громадські і політичні права, прийнятого Генеральною Асамблеєю ООН 16 грудня 1966 року, який набув чинності для України 23 березня 1976 року, за відсутності визначених законом підстав та без згоди або запрошення власника, шляхом віджиму рухомої частини пластикового вікна, незаконно проник до будинку де проживає громадянин «Б»., тим самим порушивши недоторканість житла, де був виявлений мешканцем домогосподарства. 

Суд кваліфікував такі дії обвинуваченого за ч.3 ст.185 КК України, так як він таємно викрав чуже майно (крадіжка), поєднану з проникненням у житло, вчинену повторно та за ч.1 ст.162 КК України, так як він незаконно проник до житла особи.    

Обвинувачений винуватим себе у вчиненні цих злочинів визнав повністю.

Призначаючи обвинуваченому покарання, суд враховував ступінь тяжкість вчинених злочинів, який є тяжким злочином та злочином середньої тяжкості, особу обвинуваченого, обставини, що обтяжують та пом’якшують покарання.

11 червня 2020 року Жмеринським міськрайонним судом Вінницької області винесено вирок та призначено обвинуваченому покарання ч. 3 ст.185 КК України у виді трьох років позбавлення волі; за ч.1 ст.162 КК України  призначено покарання у виді одного року обмеження волі. 

За ч.1 ст.70, ст.72 КК України шляхом поглинення менш суворого покарання більш суворим призначено остаточне покарання у виді трьох років позбавлення волі. 

 

 

 Вирок законної сили не набрав та може бути оскаржений протягом 30 днів до Вінницького апеляційного суду.

 

 

Прес-служба суду.